Arrangementer


17. juli klokken 19.30
Sct. Clemens kirke

Sommerkoncert
SOMMER OMKRING ET FLYGEL

Claire de Lune

Klaverkoncert med pianist jesper René.

Pianisten Jesper René spiller sommernatten ind i Rømø Præstegård med en times liflig klavermusik. Hør Schuberts kendte 4 Impromptus D.899, Mozarts sonate KV330 samt Debussys Suite Bergamasque med den berømte Claire de Lune. Det er i år 100-året for Claude Debussys død, og Jesper René turnerer landet rundt med den kendte klavermusik.

Entré 75 kr. inkl. forfriskning.


22. juli klokken 19.30
Sct. Clemens kirke

Sommerkoncert
WILDEMAN og CASTAN

Koncert med Birgit Wildeman, organist Föhr og Tomke Castan, obo og engelsk horn.

Entré 50 kr.


7. august klokken 19.30
Sct. Clemens kirke

Sommerkoncert
CASH I KIRKEN

Karsten Holm, sang og guitar. Martin Blom, guitar og kor. Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor. Knud Erik Fuddi Steengaard, violin.

Entré 100 kr.


14. august klokken 19.30
Sct. Clemens kirke

Sommerkoncert
ORGEL OG HARMONIKA

Kseniya Pogorelaya, orgel og Rail Sadykov, harmonika.

Sommerkoncert i Rømø Kirke med to musikere fra Hviderusland. Accordeon- og harmonikaspiller Rail Sadykov og hans hustru organist Ksenija Pogorelaya fremfører et populært klassisk program samt russiske folkelige sange.

I programmet indgår både værker, hvor de to musikere spiller hver for sig og sammen på accordeon og orgel.

Rail Sadykov er uddannet ved konservatoriet på både accordeon og i direktion. Efter arbejde ved operaen i Vladivostok har han nu i knap 30 år undervist og dirigeret ved musikskolen i Polotsk i Hviderusland. Han spiller på den særlige russiske accordeontype med navnet ”bajan”. På dette instrument åbnes i højere grad muligheder for flerstemmigt spil end  på almindelige accordeoner.

Ksenija Pogorelaya er uddannet pianist og organist ved konservatoriet i Moskva og har siden 1988 været ansat som koncertorganist ved Sophia-katedralen i Polotsk. Hun har spillet ved talrige koncerter i bl.a. Polen, Tyskland, Danmark og Frankrig. Hun spillede således i 2014 ved en koncert i Notre-Dame kirken i Paris. Hun underviser i orgelspil ved musikskoler og flere konservatorier i sit hjemland.

Entré 50 kr.


16. august

SOGNEUDFLUGT

Årets sogneudflugt går i år til bl.a. Museet for Religiøs Kunst i Lemvig og Thyborøn kirke. Nærmere oplysning om program og tilmelding i Set & Sket samt her på hjemmesiden.


21. august klokken 19.30
Sct. Clemens kirke

Sommerkoncert
BLÆSEENSEMBLET BARROKKERNE

Barokkerne, bestående af Anna Krarup, Bente Dahl, Bente Jensen Ovesen og Bodil Grue-Sørensen, kommer oprindeligt fra Løgumkloster. Gruppen spiller musik med blokfløjten som omdrejningspunkt. På programmet I Rømø kirke står musik fra barokken bl.a. af Bach, Telemann og Scarlatti, for blokfløjter og orgel.

Entré 50 kr.


28. august klokken 19.30
Sct. Clemens kirke

Sommerkoncert
BREYER OG JÄCKLE

Andrea Jäckle (orgel) og Susanne Breyer (Ukulele) spiller et sommerprogram med Bach, Buxtehude, folkesange og moderne salmer.

Andrea Jäckle er organist og korleder i den reformerte kirke i Teufen (Schweiz). Susanne Bryer er uddannet i kulturpædagogik i Hildesheim (Tyskland) og arbejder som teaterscenograf.

Entré 50 kr.


13.–17. oktober

SOGNETUR TIL WITTENBERG

Vi rejser på sognetur til „Lutherland“ i Tyskland. Tur­ledere er Eberhard Harbsmeier og sognepræst Gertrud Yde Iversen. Vi besøger bl.a. byen Wittenberg, hvor Reforma­tionen begyndte med det berømte tese­opslag i 1517 den 31. oktober på Slotskirkens dør, vi kommer til byen Eisleben, Luthers fødehjem og selvfølgelig også Wart­burg, hvor Luther – efter at være bandlyst af paven og erklæret fredløs på rigsdagen i Worms – søgte tilflugt og opholdt sig i 1521, bragt i sikkerhed af sin beskytter kurfyrst Frederik den Vise, vi ser hans arbejds­værelse, hvor han oversatte Det Ny Testamente til tysk, ­forklædt som ridder Jörg! Undervejs, både i bussen og på „Luther-stederne“, ­bliver der oplyst og fortalt om denne spændende ­epoke i Europas historie. Det fulde rejseprogram kan ses på på Sct. Clemens hjemmeside. I prisen er ­inkluderet rejse i bus, entréudgifter og helpension.

PRIS

3800 dkr. per person i dobbeltværelse

4650 dkr. per person i enkeltværelse.

KONTO beløbet indbetales ved tilmelding på konto: Sydbank 7910-0001664948 mrk. Lutherrejse.

TILMELD FRA 15. MARTS OG SENEST 1. JUNI 2018 til sognepræst Gertrud Yde Iversen på gyi@km.dk mærket med "Navn, adresse, telefon, mail". Tilmelding er gældende ved indbetaling.

Vi glæder os. Eberhard Harbsmeier og Gertrud Yde Iversen

----------

Sogneaftener som forberedelse til rejsen til Lutherbyerne 13.-17. oktober 2018

Alle er velkomne, foredragene er gratis og åbne for alle. Kaffe og te i pausen.

----------

Tirsdag d. 4. september kl. 19.30

Eberhard Harbsmeier, tidl. rektor og nu præstegemal: Martin Luther og reformationen

Martin Luther er en af historiens mest fascinerende personer – på godt og ondt. Foredraget vil skildre Luthers biografi fra sin barndom bondesøn til klosteret i Erfurt og reformator i Wittenberg. Luther var både dybt præget af sin fortid og sine rødder i middelalderens klosterliv – og sin tids nybrud i humanismen og renæssancen. Hans teologi og hans biografi er tæt forbundet med hinanden.

----------

Tirsdag d. 2. oktober kl. 19.30

Gertrud Yde Iversen, sognepræst og Poul Skjølstrup Larsen, organist:

Aften med foredrag og salmesang: Fra Luther til i dag. Vi synger og hører om Luthers og Bachs betydning for den europæiske kirkemusik. 

Luther elskede musikken, han spillede selv lut og fløjte, og han udtalte engang, at »næst efter teologien gives der ikke nogen kunst, der kan stilles lige ved siden af musikken«. Luther regnes for grundlæggeren af den evangeliske salmedigtning, bl.a. de kendte Vor Gud han er så fast en borg og Nu fryde sig hver kristen mand og flere andre. Hans betydning for salmer, gudstjeneste og Bibel på modersmål er helt afgørende for Reformationen.   Sidste informationer om turen til deltagerne tirsdag d. 2. oktober – og på hjemmesiden sammen med programmet. Alle er velkommen til de tre aftener, både dem, der tager med på turen, men også dem, der ikke gør det.

Rejseledere sognepræst Gertrud Yde Iversen og Eberhard Harbsmeier