Påske i Sct. Clemens Kirke


Skærtorsdag 13. april kl 19: NADVERGUDSTJENESTE
Vi fejrer indgangen til Påsken med en gudstjeneste, der kredser omkring nadveren, Jesus’ sidste måltid med sine disciple. Der bliver tid til  eftertanke og fordybelse med sang og musik. Efter gudstjenesten samles vi om en lille påskebuffet i våbenhuset med retter lavet af indsatte i Renbæk Statsfængsel: lam, æg, bitre urter, usyret brød og vin.
Sang: Theodora Harbmeier og Sara Lassen 
 
 

Langfredag 14. april kl 16: LITURGISK GUDSTJENESTE. Cello: Astrid Ibsen Bruun

Langfredag byder på en liturgisk gudstjeneste med læsninger fra lidelseshistorien og vi hører Præludiet fra Bachs 2. cellosuite. Solist: Astrid Ibsen Bruun

 


Påskelørdag 15. april kl 15: Klaverkoncert i Præstegårdens konfirmandstue: J.S. Bach Goldbergvariationerne. Pianist: Jesper René.

Pianisten Jesper René, født 1974, og landets flittigste pianist, når det gælder Bachs klavermusik, har siden 250-året for komponistens død i 2000 haft det monumentalt anlagte værk Goldberg-variationerne på sit repertoire. Nu spilles det 40 minutter lange værk på Steinway Flyglet i Rømø Præstegård Påskelørdag d. 15. april kl 15.
 
Som med al Bachs musik, er det skrevet til Guds ære – og der er således referencer til Lidelseshistorien; Judas, Golgatha og Genopstandelse – og variationsrækken afsluttes med den joviale samling af datidens kendte folkesange; herunder den som på dansk er kendt som Bro, bro brille, thi kun Gud præsterer det perfekte. Bach har skabt et værk, som af talrige musikpersonligheder har været valgt som det, som man tog med på en øde ø, hvis man skule vælge ét værk – og nu til påske tager Jesper rene det med til Rømø.
 
 

Påskedag 16. april kl 10.30: GUDSTJENESTE, kor og trompet
Påskedag fejres med festgudstjeneste i ord og toner med kor og trompet.
Trompet: Udo Blaszkowski
 
 

2. Påskedag kl 10.30: GUDSTJENESTE

Alle er velkomne.