Vielse

Ønsker I at indgå ægteskab, skal I kontakte præsten og aftale et tidspunkt for vielsen.  Før vielsen skal I indhente en prøvelsesattest på rådhusets vielseskontor. Attesten dokumenterer, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten skal afleveres til præsten og må være max. 4 måneder på vielsestidspunktet. Før vielsen skal I have en samtale præsten.

Hvis I er borgerligt viede, kan I få en kirkelig velsignelse – en handling, der på mange punkter ligner en kirkelig vielse.

Bor I ikke på Rømø, men ønsker at blive viede i Sct. Clemens, Rømø, har I mulighed for at blive viet eller kirkelig velsignet her, hvis:

– en af jer er døbt eller konfirmeret eller vokset op på Rømø
– I har et barn, der er døbt i Sct. Clemens kirke
– I har nære pårørende i sognet
– I tidligere har haft adresse på Rømø og /eller gennem længere tid har haft tilknytning til øen, fx som sommerhusejer eller turist

Hvis I ønsker at ændre jeres navne i forbindelse med vielsen, skal I ansøge om navneændring på bryllupsdagen via www.borger.dk.


Navneændring

Der er mulighed for at anmode om navneændring via www.borger.dk. Sagsbehandling af en ansøgning om navneændring koster et gebyr på 500 kr.